Van Rooijen Organisatieadvies is gevestigd aan de Swammerdamstraat 73 C, 1091 RS te Amsterdam.

KvK-nummer: 61743054

Happy World Standards Day!

on 13 oktober 2016 Nieuws and Tags: , , , with 0 comments

Elk jaar op 14 oktober is het World Standards Day (Wereld Normalisatiedag). Deze dag is een eerbetoon aan de gezamenlijke inspanningen van de duizenden experts over de hele wereld die de vrijwillige technische afspraken ontwikkelen die als internationale normen worden gepubliceerd. Het thema dit jaar is ‘Standards build trust’.

Als adviseur en projectmanager heb ik een bijzondere belangstelling voor ICT-standaarden. ICT-standaarden, en dan vooral open ICT-standaarden, dragen bij aan het vermogen van informatiesystemen om onderling gegevens uit te wisselen. Onafhankelijk van hun leverancier. Zij verlagen transactiekosten, beschermen de belangen van gebruikers en versnellen de diffusie van technologieën. Mijn credo is dat de sleutel tot succesvolle innovatie met ICT ligt in samenwerking, standaardisatie en hergebruik.

World Standards Day is een initiatief van de World Standards Cooperation (WSC), waarin de internationale normalisatie-organisaties IEC (International Electrotechnical Commission), ISO (International Organization for Standardization) en ITU (International Telecommunication Union) samenwerken. Meer informatie over World Standards Day is te vinden op de website van de WSC.

Happy World Standards Day!

World Standards Day

 

 

 

Add comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.