Happy World Standards Day!

Elk jaar op 14 oktober is het World Standards Day (Wereld Normalisatiedag). Deze dag is een eerbetoon aan de gezamenlijke inspanningen van de duizenden experts over de hele wereld die de vrijwillige technische afspraken ontwikkelen die als internationale normen worden gepubliceerd. Het thema dit jaar is ‘Standards build trust’.

[row]

[three_fourths]

Als adviseur en projectmanager heb ik een bijzondere belangstelling voor ICT-standaarden. ICT-standaarden, en dan vooral open ICT-standaarden, dragen bij aan het vermogen van informatiesystemen om onderling gegevens uit te wisselen. Onafhankelijk van hun leverancier. Zij verlagen transactiekosten, beschermen de belangen van gebruikers en versnellen de diffusie van technologieën. Mijn credo is dat de sleutel tot succesvolle innovatie met ICT ligt in samenwerking, standaardisatie en hergebruik.

World Standards Day is een initiatief van de World Standards Cooperation (WSC), waarin de internationale normalisatie-organisaties IEC (International Electrotechnical Commission), ISO (International Organization for Standardization) en ITU (International Telecommunication Union) samenwerken. Meer informatie over World Standards Day is te vinden op de website van de WSC.

Happy World Standards Day!

[/three_fourths]

[one_fourth]

World Standards Day

[/one_fourth]

[/row]

 

 

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.